Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 18:56 1 300 0

Самопочистващ се дисплей е най-новата иновация в автоиндустрията

  • gm-
  • general motors-
  • дисплей-
  • инфотеймънт система-
  • почистване

GM патентова системата

Самопочистващ се дисплей е най-новата иновация в автоиндустрията  - 1

Вече сме 2023 година и дисплеите в автомобилите са нещо, което е съвсем нормално. Докато до преди няколко години повечето автомобили разполагаха с по един малък дисплей, то сега вече е съвсем нормално да имат по няколко дисплея и поне един от тях да е със сензорно управление.

Това има няколко големи недостатъка, един от които е, че те често са покрити с пръстови отпечатъци, които дразнят изключително много. General Motors може би има решение на този проблем с нова технология, която бе патентована през изминалите седмици. Патентът се нарича „самопочистваща система за дисплеи, използваща светодиоди, излъчващи невидима виолетова светлина“.

На практика дисплеите ще са покрити със специален слой, който при облъчване с ултравиолетова светлина ще предизвика химична реакция, която да премахне отпечатъците. Все още не е ясно кога ще видим технологията и дали изобщо тя ще достигне до серийно внедряване в автомобилите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА