Отидете към основна версия

9 098 7

Откриха 100-годишни части за мотоциклети под антиквариат

  • антиквариат-
  • резервни части-
  • мотоциклет

Собствениците на антиквариат в английския град Шрусбъри се натъкнаха на тайник с мотоциклетни части на възраст 100 години под магазина си, съобщава Shropshire Star. Необичайното откритие било направено, след като се наложило дъските на пода да бъдат разковани, за да се отстранят последствията от наводнение.

Частите били скрити в иззидано с тухли отделение. Предишните собственици на антиквариата явно го били покрили с шперплат и мокет, заради което тайникът останал незабелязан десетилетия наред, докато близката река Севърн придошла.

Под старите дъски лежали разхвърляни картер от двигател J.A. Prestwich (компанията затваря врати през 1964 г.) и цилиндров блок Rudge - известен британски производител на компоненти за мотоциклети и велосипеди, фалирал през 1942 г. Някои от частите обаче се оказали толкова стари, че било трудно да се идентифицират.

През 2018 г. в товарен контейнер в южна Англия бяха открити достатъчно оригинални резервни части да бъде сглобено цяло Ferrari 250 GTO. Те принадлежали на известен колекционер на коли на италианската марка, който се споминал няколко години преди това.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.

Свързани новини