Отидете към основна версия

19 335 45

Audi и Mercedes-Benz се провалиха на новите краштестове на IIHS

  • mercedes-benz-
  • audi-
  • bmw-
  • akura-
  • volvo

Седаните Audi A4 и Mercedes-Benz С-Klasse се провалиха на новите тестове, които проведе американският институт за пътна безопасност IIHS. Тази информация е официална и е публикувана на сайта на щатската организация, която е аналог на европейската EuroNCAP.

Новият тест не среща автомобила челно в неподвижно препятствие, а симулира по-реален фронтален удар. Само 25% от лявата предна част на колата поема удара, което се случва много по-често при извънградски пътно транспортни произшествия.
 
Интересното е, че американската организация започва новото изследване с масовите коли от т.нар. премиум клас, в който влизат популярните и у нас BMW 3er, Audi A4 и Mercedes-Benz C-Klasse и именно два от тези три автомобила се провалят на новия фронтален краштест.
 
В резултат на удара със скорост от 60 км/ч C-Klasse на Mercedes-Benz се усуква така, че педалът на спирачката премазва десния крак на водача. Лошите резултати на Audi A4 пък са свързани с кормилната уредба. В резултат на удара тя се измества с 18 см встрани, което води до разминаване на главата на водача с фронталния еърбег на волана.
 
По мнението на специалистите от IIHS тези тестове са в пъти по-реални от досегашната методика, а организацията е първата, която се осмелява да ги приложи. 12 автомобила взимат участие в този първи различен краштест, като най-добри показатели дават  Acura TL и Volvo S60.
 

След тях като задоволителни се оценяват BMW 3er и Lincoln MKZ. Най-лоша оценка за съжаление получават Mercedes-Benz C-Klasse, Audi A4 и двата модела на Lexus IS  и ES.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини