Отидете към основна версия

1 524 8

Разрешиха електрическите тротинетки в Ню Йорк

  • ел. тротинетка-
  • ню йорк

Нюйоркските власти, след дълги дискусии, все пак позволиха в града да се движат електрически скутери и велосипеди. Всъщност преди това беше възможно да се карат само електрически велосипеди с педали. Максималната им скорост обаче беше ограничена до 32 км/ч.

Сега, в Ню Йорк можете да карате електрически велосипеди, които развиват до 40 км/ч (и нямат педали). Освен това електрическите тротинетки също са легализирани - те могат да се движат в Ню Йорк със скорост до 24 км/ч (15 мили/ч), което също не е никак малко.

Има и ограничения, но те са незначителни. Например, каска трябва да се носи само ако сте на 16-18 години. Ако водачът е по-възрастен - може без каска. Също така, шлем ще бъде необходим, ако човек контролира най-бързите модели велосипеди и тротинетки.

Компаниите, които отдават електрически тротинетки под наем, няма да имат възможност да работят в Манхатън (но ще им бъде позволено да оперират в Бруклин и Куинс).

Властите на Ню Йорк подчертават, че не е позволено да се карат електрически тротинетки и велосипеди, докато водачите са пияни (докато любопитното е, че в Ню Йорк не е забранено да карате обикновен велосипед, след употреба на алкохол). За нарушителите се предвижда глоба в размер на 500 долара или 15 дни арест.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини