Last news in Fakti

7 Април, 2020 10:17 1 519 8

Разрешиха електрическите тротинетки в Ню Йорк

  • ел. тротинетка-
  • ню йорк
Разрешиха електрическите тротинетки в Ню Йорк - 1

Нюйоркските власти, след дълги дискусии, все пак позволиха в града да се движат електрически скутери и велосипеди. Всъщност преди това беше възможно да се карат само електрически велосипеди с педали. Максималната им скорост обаче беше ограничена до 32 км/ч.

Сега, в Ню Йорк можете да карате електрически велосипеди, които развиват до 40 км/ч (и нямат педали). Освен това електрическите тротинетки също са легализирани - те могат да се движат в Ню Йорк със скорост до 24 км/ч (15 мили/ч), което също не е никак малко.

Има и ограничения, но те са незначителни. Например, каска трябва да се носи само ако сте на 16-18 години. Ако водачът е по-възрастен - може без каска. Също така, шлем ще бъде необходим, ако човек контролира най-бързите модели велосипеди и тротинетки.

Компаниите, които отдават електрически тротинетки под наем, няма да имат възможност да работят в Манхатън (но ще им бъде позволено да оперират в Бруклин и Куинс).

Властите на Ню Йорк подчертават, че не е позволено да се карат електрически тротинетки и велосипеди, докато водачите са пияни (докато любопитното е, че в Ню Йорк не е забранено да карате обикновен велосипед, след употреба на алкохол). За нарушителите се предвижда глоба в размер на 500 долара или 15 дни арест.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 2 Отговор
    Това кога ще влезе в сила в БЪЛГАРИЯ ? Тук още не се продават много електрически велосипеди и скутери . Тротинетки има много .
  • 2 Ню Джендърейшън

    5 2 Отговор
    Те нююоркските таксита отдавна ги чакат тези джендъри с тротинетки да ги возят по предните капаци хаха
  • 3 Гост

    3 2 Отговор
    Не знам как е в другите градове ама във Варна като им види човек инфраструктурата за вело/тротинеткаджии сам се отказва. Никаква умисъл проектирани и изпълнени от хора които не са слизали от автомобилите си. Велоалеи широки по 2 педи с всевъзможни препядствия, бордюри, почти на всяко кръстовище ако искаш да я следваш трябва да пресичаш на отсрещния тротоар (говоря по посока на движението ляво дясно) а много често свършват и започват в нищото. За изминати 100км. две срязани гуми и разнебитена тротинетка.

    Коментиран от #4

  • 4 куку руку ку

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Умисълът на велоалеите във Варна е съвсем прост... едни пари да се усвоят. Иначе безумията са навсякъде. Велоалея, започваща от дърво и завършваща в капак на шахта; слаломораща между дърветата. И все едни такива инженерни решения, рожби на болно въображение.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 По добре

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Така отколкото никакви велоалеи. Направи го ти като толкова знаеш как става !
    По натам като ги навържат ще стане ясно дали в имало някаква идея.
    Сега и мен ме дразни че ги правят на парче , но натам отиват нещата.
    Алтернатива на колите е нужна. Топят се полярните шапки.

    Коментиран от #7

  • 6 Джугана

    1 1 Отговор
    Ми браво ние с Антиелектрика удобряваме.
  • 7 куку руку ку

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "По добре":

    То, специално за Варна, когато се стопят шЕпките, велоалеите ще станат или подводен атракцион, или ферми за миди.
  • 8 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    В Пловдив са най-удобните велоалеи. Колкото и да го презирам ушатия "инжИнер", алеите му се получиха.