Отидете към основна версия

5 106 1

Polaris пуска електрически велосипеди

  • polaris-
  • vector-
  • strive-
  • meridian

Polaris Industries са известни най-вече със снегомобилите и ATV-тата си. Компанията обаче има и доста богат опит с т.нар. Квартални електрически возила (Neighborhood Electric Vehicle), популярни из курортните и пенсионерски селища в някои Щати и Канада.

Сега от Polaris са решили да разширят продуктовата си гама с електрически возила за малко по-активна клиентела. Американците избраха изложението Interbike Show в Лас Вегас, за да представят цяла серия електрически велосипеди. Линията се състои от пет модела - Vector, Strive, Strive ST, Meridian and Meridian ST, като с ST са обозначени дамските модификации.

Всички модели са на една цена ($2 499) и са снабдени с еднаква силова установка с 450-ватов електромотор, който задвижва задното колело посредством осемстепенна трансмисия в главината. Електрическите колела на Polaris могат да изминават до 50 км с едно зареждане, а максималната скорост е 30 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мотоциклет с три колела

      Иновацията от Polaris изглежда като триколесен племенник на KTM X-Bow, но се класифицира като мотоциклет. За управлението му са нужни пр ...
    29.07.2014
    5 300
    3
  • Гуми без въздух на пазара догодина

    Resilient Technologies започва серийно производство на иновационните гуми NPT (Non-Pneumatic Tires) до края на следващата година, съобщава FoxNews. ...
    14.03.2013
    9 515
    9