Отидете към основна версия

4 656 17

Samsung иска да върне жака за слушалки

  • samsung-
  • apple-
  • galaxy s-
  • galaxy note-
  • жак за слушалки

Apple уби компонента с iPhone 7

Снимка: Shutterstock

Apple уби жака за слушалки с iPhone 7 и оттогава все повече и повече компании, както малки, така и големи, се присъединиха към тази тенденция, която никой не харесва, но с която в крайна сметка всички се научиха да живеят. Това предаде Softpedia.

Като най-големият производител на смартфони в света, Samsung бързо забеляза предимствата на премахването на жака за слушалки, като например допълнителното пространство в телефона, така че взе подобно решение за своите премиум устройства.

В резултат на това моделните линии Galaxy S и Galaxy Note идват без такъв жак. За да го замести, южнокорейската компания пусна безжични слушалки.

Въпреки това, Samsung има известни съмнения относно своето решение да премахне жака за слушалки и сега обмисля много рисков подход, а именно да го върне поне за една година при своите премиум устройства.

С други думи, южнокорейската компания иска за една генерация моделите Galaxy S и Note отново да имат жак за слушалки. Ако всичко върви добре, той може да остане част от хардуера на следващите поколения на премиум смартфоните. Ако ли пък не, жакът ще бъде премахнат отново. 

Излишно е да се казва, че това е много рискован подход, тъй като такива промени биха могли да засегнат дългосрочната стратегия на Samsung и в същото време да доведат до повече неудовлетвореност в общността на потребителите на компанията.

Всичко това може да стане реалност при Galaxy S и Note от моделната 2021-а. За сега обаче това е просто идея и няма официални данни компанията да има такива намерения.  

Поставете оценка:
Оценка 5 от 14 гласа.

Свързани новини