Отидете към основна версия

9 710 40

Какви смартфони се търсят на пазара: Евтини или скъпи?

  • смартфони-
  • айфон

IPhone SE се появи в края на април и с него Apple се надява да привлече потребителите на бюджетни смартфони

IPhone SE беше най-популярният смартфон в родната страна на Samsung, Южна Корея през второто тримесечие на годината, съобщава Patently Apple, цитирайки аналитичната фирма Counterpoint Research. Като цяло Apple отчете увеличение на пазарния си дял 1%, в сравнение с предходното тримесечие, и той стана 19%.

Samsung продължи да доминира на пазара с дял от 67%, което е с 3% повече от първото тримесечие. Представянето може да бъде частично приписано на серията Galaxy S20, което предполага, че водещата серия се справя по-добре на родния терен отколкото в останалия свят.

Пет от десетте най-продавани смартфона в страната са Galaxy A моделите, което показва, че търсенето на достъпни смартфони се е увеличило заради пандемията. Това се подкрепя и от прогнози, според които телефони с цени под 400 долара съставляват 45 процента от общите доставки, в сравнение с 33 процента през предходното тримесечие.

С дял от 13 процента LG запази третото място, но загуби 3 процента в сравнение с първото тримесечие на годината. Като цяло продажбите на смартфони в Южна Корея са се увеличили с 9% спрямо първото тримесечие, но са спаднали с 8% в сравнение със същия период на миналата година.

IPhone SE стартира в края на април и с него Apple се надява да привлече потребителите на бюджетни смартфони. Всъщност главният изпълнителен директор Тим Кук вярва, че ще привлече доста голям брой потребители на Android. Телефонът изглежда се справя добре на повечето пазари. Например, това помогна на Apple да увеличи обема на продажбите си в САЩ през второто тримесечие на 2020 г., което е забележително, като се има предвид, че продажбите като цяло спаднаха с 25 процента през годината.

IPhone SE се захранва от същия чип, който захранва iPhone 11. Той разполага с 4.7-инчов екран, с разделителна способност от 750 x 1334 пиксела, плътност на пикселите от 326 PPI и съотношение на страните 16:9. Също така е с IP67 сертификат, който предпазва телефона от прах и вода, 12MP задна камера и безжично зареждане.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 23 гласа.

Свързани новини