Отидете към основна версия

3 549 15

Електрически костюм-крило от BMW (ВИДЕО)

  • bmw-
  • костюм-крило-
  • уингсют

Поделението Designworks на BMW представи електрически костюм-крило, който позволява полет със скорост над 300 км/ч. Немската компания показа новия уингсют в кратко видео с участието на австрийската звезда Петер Залцман.

Разработката на костюма-крило е отнела три години. Уингсютът е снабден с два електромотора с мощност по 10 к.с. и винтове от въглеродни нишки. Зарядът на батериите стига за около пет минути работа, по време на които пропелерите се развъртат до 25 000 об/мин.

Залцман е участвал активно в проектирането на костюма, който е подлаган на множество тестове в аеродинамичен тунел. В клипа австриецът скача от хеликоптер на височина 3 000 метра в компанията на двама други състезатели с традиционна екипировка.

Освен че ускорява значително по-бързо след включването на електромоторите, уингсютът на BMW позволява на Петер да набере височина за продължителен полет над планините. Костюмът е представен в навечерието на събитието #NEXTGen на 11 ноември, на което ще се състои премиерата на електрическия кросоувър iNext.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.

Свързани новини