Отидете към основна версия

2 850 11

Блогър опита да вземе книжка с Tesla на автопилот (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • шофьорска книжка-
  • шофьорски изпит-
  • автопилот

Канадски ютюбър и собственик на Tesla Model 3 пробва да вземе поправителния си шофьорски изпит с помощта на автопилота на електромобила. Блогърът с прозвище Kosh трябвало да поднови свидетелството си за правоуправление, тъй като натрупал прекалено много глоби за превишена скорост.

Изпитът се състоял в кратко пътуване по градските улици под надзора на инструктор. Kosh разчитал, че проверяващият не е толкова напреднал в технологиите и няма да забележи измамата.

Включването на автопилота на Model 3 е съпроводено от кратък звуков сигнал, а на таблета на арматурното табло светва синя точка. Инструкторът сякаш не забелязва индикациите и номерът изглежда ще мине.

Малко по-късно обаче става ясно, че проверяващият не е чак такъв технически инвалид и Kosh е принуден да признае, че е карал с включен автопилот. Блогърът е скъсан с аргумента, че с изпита трябва да бъдат проверени собствените му шофьорски умения, а не тези на електрониката.

В крайна сметка блогърът остава без книжка и дори трябва да прибегне до помощ от приятел, който да прибере и него, и електромобила вкъщи, макар да живее на две минути. Kosh обаче е доволен от заснетото видео и не унива, тъй като има право на още три опита, първият от които след 15 дни.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини