Отидете към основна версия

14 438 34

Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути (ВИДЕО)

  • jcb-
  • pothole pro-
  • машина-
  • дупка-
  • ремонт

Английският производител на строителна техника JCB представи нова машина за пътни ремонти, която може да обработва и запълва дупки за броени минути. Pothole PRO е построена на колесно шаси, унифицирано с екскаваторите на компанията и предлага комплексно решение за отстраняване на всякакви дефекти по настилката.

Машината на JCB може да се управлява само от един квалифициран оператор и има 3 приставки за изрязване, фрезоване и почистване. С тяхна помощ Pothole PRO изстъргва повърхността на дупката, изравнява краищата и подготвя участъка за полагането на асфалт, замествайки цяла бригада работници.

Обработката на една дупка отнема около 8 минути, а за един ден машината може да подготви за асфалтиране 250 квадратни метра пътно покритие. Хидравличната фреза е широка 600 мм и разполага със система за изсмукване на прахта.

Максималната скорост на Pothole PRO е 40 км/ч, което позволява да бъде транспортирана между обектите на собствен ход. По време на изпитания машината е ликвидирала 51 дупки за 20 дни. От JCB твърдят, че за такъв обем от работа традиционната техника би имала нужда от 63 дни. Цената е €160 000.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.

Свързани новини