Отидете към основна версия

2 738 6

Всички Ford-ове с Android

  • ford-
  • android-
  • google

Новите технологии ще са налични след 2023 година

Дигитализацията завладява автомобилната индустрия с все по-големи темпове и автомобилите все повече заприличват на компютри, които ние трябва да управляваме. В последните години инфотеймънт системите на автомобилите стават все по-развити, автомобилите са свързани с интернет и дори получават ъпдейти през интернет, също както и телефона или компютъра през който четете този текст в момента.

Именно със една от най-използваните операционни системи Android ще бъдат снабдени и всички автомобили Ford от 2023 година. В договор подписан през изминалата седмица с Google, марката се стреми да се развива технологично и именно Google е избран за най-подходящ партньор за тази цел. Автомобилите разполагащи с операционната система Android ще могат да се възползват от нейните функции в лицето на Google Play и приложенията в него, както и Google Maps и гласовият асистент Google assistant.

Освен подобряването на автомобилите, договора включва и услуги като Google Cloud, който би трябвало да осигури по-добра организираност на всичката информация относно услуги, клиенти, автомобили, както и сервизни акции и напомняния. Въпреки, че не се споменава нищо за технологиите за автономно шофиране, които от Google разработват, то най-вероятно от Ford ще взаимстват и тях и ще бъдат налични за използване при автомобилите от марката.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини