Отидете към основна версия

8 298 111

Вижте как работи гигапресата на Tesla (ВИДЕО)

  • tesla-
  • giga press-
  • преса-
  • завод-
  • електромобили

От компанията показаха видеозапис на работата на Giga Press при производството на част от каросерията на електромобилите Tesla

Намаляването на разходите за сглобяване е основна грижа за всички производители, като това датира от ранните поточни линии на Ford. Фабриките на Tesla използват най-модерната технология за намаляване на броя на детайлите в сглобяването на каросерията, като това става с помощта на Giga Press.

Забележително е, че намаляването на разходите при използването на този метод същевременно има положителен ефект върху здравината на каросерията и следователно повишава безопасността при шофиране на американските електрически превозни средства Tesla.

Основното предизвикателство пред инженерите на Tesla е да намалят цената на електрическо превозно средство до 25 000 долара. Един от етапите на този глобален проект е щамповането на възможно най-голяма част от каросерията от един лист метал.

В момента производствената технология с Giga Press включва изработка на задната и долната задна част на каросерията от едно парче. В резултат на това един детайл замества 70 части, използвани в стандартен монтаж.

Освен това броят на операциите по сглобяване е намален с 300 единици, което ще намали и фактора на възникване на случаен дефект по време на сглобяването, а намаляването на броя на точките за свързване значително ще увеличи здравината на превозното средство.

Tesla поръча първата Giga Press от италианската компания Idra Group. Още през 2020 г. пресата започна да работи в завода на марката в Калифорния. Пресата развива сила от 55 000 до 61 000 kN. През септември 2020 г. на същия завод беше доставена още една Giga Press, а гигантските ѝ размери изискваха изграждането на специален навес. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.

Свързани новини

  • Заводът Packard е мъртъв

    Собственикът на сградата на завода Packard пропусна крайния срок за разрушаването ѝ градът вероятно ще трябва да разчисти руините за сметка на данъкоп ...
    03.05.2022
    27 018
    21