Отидете към основна версия

2 547 8

Samsung разяснява как работи Single Shot на Galaxy S21

  • samsung-
  • single shot-
  • galaxy s21

Samsung представи Single Shot с Galaxy S20 серията, като тази година подобри AI интелигентността с нова версия версия за новите телефони Galaxy S21. Ето кратко обяснение на случващото се зад кулисите

Надграденият Single Shot прави до 10 снимки в секунда, докато записва видео за 15 секунди (с 5 секунди повече отколкото на S20). След това видеото и снимките се анализират от AI, който избира най-добрите моменти и предлага начини за подобряване на заснетото съдържание.

За снимки на хора или домашни любимци той може да приложи портретния режим и да размаже фона. Естетичният механичен обектив разглежда мимиката, за да пропусне снимки, където някой е мигнал или гледа надолу. Този механизъм е обучен на база данни от 300 000 снимки, избрани от професионалисти.

Друг механизъм на изкуствен интелект е отговорен за изхвърлянето на снимки с лоши ъгли или рамки. Той елиминира снимки с лошо кадриране. Това е тренирано на още по-голяма база от 100 милиона снимки. Ако вместо това е пейзажен кадър, Smart Crop запазва само интересната част и извиква различни AI филтри, за да коригира цветовете и осветлението.

След това видеото. Ако това е сцена с бавен темп, телефонът ще приложи 3 пъти бърз ефект. Ако вместо това има бързо развиващо се действие, той ще използва Dynamic Slow motion. Телефоните от Galaxy S21 серията също имат в арсенала си видео режими Boomerang, Reverse и Highlight.

Highlight video автоматично създава слайдшоу от най-добрите снимки и най-интересните моменти във видеоклиповете.

Друг изискан трик се нарича Scene Relighting. Той използва Генеративна състезателна мрежа (GAN), за да измисли 24-часово видео с интервал от една снимка. Той избира небето, облаците, дърветата, водата, сградите и т.н., след което анимира сцената от сутринта до залеза и дори през нощта.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини