Отидете към основна версия

4 312 3

Направи си сам: Bugatti Centodieci от дърво (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • centodieci-
  • chiron-
  • bugatti chiron

Детската кола е напълно функционална

Снимки: YouTube

Преди няколко седмици ви показахме интересно видео от Тайланд в което можеше да се види Bugatti Chiron, направено от скрап. Днес отново сме на вълна Bugatti, но този път основата на проекта е дърво, а моделът е по-скъпото Centodieci.

Клипът е качен в канала на ND Working и показва процеса, през който създателите му са преминали. Макар в началото да виждаме само няколко дървени дъски, то след правилната им обработка с помощта на резачка и длето, формите на френския автомобил започват ясно да си личат. Повечето от детайлите са ясно пресъздадени, като най-голямо впечатление правят седалките ауспусите, решетките, джантите и светещите фарове и стопове.

Автомобилът се задвижва от батерия, а напълно функционални колела и волан позволяват „шофирането“ на Bugatti-то от малучган в края на видеото. Със сигурност трудът от над 40 часа и старанието, вложено в проекта, не е на ниска стойност, но пък и едва ли се доближава до цената от над 8 милиона евро за истинския екземпляр.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Как се прави мотор от шоколад? (ВИДЕО)

    През годините сме ви показвали различни автомобили, мотоциклети и различни превозни средства, направени от глина, метали за скрап, дърво и какви ли не ...
    26.05.2021
    3 077
    2
  • Bugatti Chiron, направено от... скрап (ВИДЕО)

    Bugatti Chiron e един от най-популярните и също така един от най-скъпите автомобили. Милиони са хората които го харесват, но едва няколко хиляди са те ...
    22.02.2021
    4 905
    8