Last news in Fakti

10 Март, 2021 14:04 4 258 3

Направи си сам: Bugatti Centodieci от дърво (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • centodieci-
  • chiron-
  • bugatti chiron

Детската кола е напълно функционална

Направи си сам: Bugatti Centodieci от дърво (ВИДЕО) - 1
Снимки: YouTube

Преди няколко седмици ви показахме интересно видео от Тайланд в което можеше да се види Bugatti Chiron, направено от скрап. Днес отново сме на вълна Bugatti, но този път основата на проекта е дърво, а моделът е по-скъпото Centodieci.

Направи си сам: Bugatti Centodieci от дърво (ВИДЕО)

Клипът е качен в канала на ND Working и показва процеса, през който създателите му са преминали. Макар в началото да виждаме само няколко дървени дъски, то след правилната им обработка с помощта на резачка и длето, формите на френския автомобил започват ясно да си личат. Повечето от детайлите са ясно пресъздадени, като най-голямо впечатление правят седалките ауспусите, решетките, джантите и светещите фарове и стопове.

Направи си сам: Bugatti Centodieci от дърво (ВИДЕО)

Автомобилът се задвижва от батерия, а напълно функционални колела и волан позволяват „шофирането“ на Bugatti-то от малучган в края на видеото. Със сигурност трудът от над 40 часа и старанието, вложено в проекта, не е на ниска стойност, но пък и едва ли се доближава до цената от над 8 милиона евро за истинския екземпляр.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А някои

    12 0 Отговор
    А някои се обиждат като им кажеш - Виж се кЪв си дърводелец ! :))
    Явно има дърводелци и "дърводелци" !
  • 2 джими

    2 0 Отговор
    те тва е паркетен звяр, а не като Евгени Минчев:)
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    Щом може да се направи от дърво, значи може и от ламарина ! Който каквато кола иска, такава да си направи ! ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА ХОРА С МАЛКО ПАРИ И БЕЗ РАБОТА !!! Хобито не се смята за работа !