Отидете към основна версия

9 324 20

Веломобил, движещ се със скорост 60 км/ч (ВИДЕО)

  • веломобил

Разработчиците на Velomobiel обявиха създаването на най-бързия сериен веломобил Snoek (от нидерландски - щука), който се отличава с уникални аеродинамични характеристики

Основното предимство на веломобила е комбинацията от опростен контрол, екологичността и икономичността на велосипеда със стабилността и удобството на автомобила. Триколесното превозно средство Snoek, създадено от холандската компания Velomobiel, е способно да демонстрира уникални скоростни качества, като същевременно поддържа безопасността на потребителя. При шофиране се използва само мускулната сила на водача, а емисиите в атмосферата са нула.

Разработчиците на Velomobiel обявиха създаването на най-бързия сериен веломобил Snoek (от нидерландски - щука), който се отличава с уникални аеродинамични характеристики. Корпусът на Snoek е направен от леки, но здрави въглеродни влакна. Аеродинамичното съпротивление се намалява чрез създаване на по-рационализирана форма на тялото, а челната обтекателна площ е с 20% по-малка от тази на предшественика, известен като Quest. Snoek тежи само 20 кг.

Иновацията се задвижва единствено от силата на краката на потребителя. Опростеният дизайн обаче позволява съвременни контроли: барабанни спирачки Sturmey Archer, задвижване 2 x 11, което включва предни и задни предаватели Shimano 105 и SLX Shadow, както и касета SR- 11-36. Веломобилът Snoek е способен да поддържа скорост до 60 км / ч. Предните колела са с диаметър 20 инча, а единичното задно колело е 28 ". По-добрата безопасност се осигурява от подвижен гъвкав капак с минимално аеродинамично съпротивление. Серийното производство на веломобила Snoek ще започне в близко бъдеще. В момента компанията е получила поръчки за производството на 22 веломобила. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини