Отидете към основна версия

4 945 10

Инженер от Renault използвал LEGO за новата трансмисия на марката

  • renault-
  • трансмисия-
  • скоростна кутия

Мъжът направил умалена скоростна кутия и я представил пред своите шефове

Снимки: Renault

Въпреки, че от LEGO правят специални и доста детайлни комплекти за възрастни, то компанията е по-популярна с блокчетата си при децата и едва ли има малчуган, който да не се докосвал с подобни конструктори.

Подобен е случаят и при инженерът от Renault, Николас Фримау, чието дете му дава доста интересна идея, която скоро се превръща в реалност, а вече може да се срещне и доста често на пътя. Когато видял играчките на детето си, инженерът се досетил, че това не е толкова далеч от това което би използвал той и започнал да събира и да прави различни компоненти, които биха му свършили работа.

След по-малко от 20 часа труд, Николас вече разполагал с готовата трансмисия, която се разглобявала на части само за минути. Според него това е доста по-лесен вариант от чертежите на хартия и показва много по-детайлно проекта.

Единственото притеснение на инженера било това как шефовете му ще приемат този проект от детски конструктор. Той казва, че те разгледали умаления модел, докосвали го и го инспектирали все едно е истинска скоростна кутия. Единият от тях дал одобрение и казал, че щом това може да се направи от LEGO, значи може да се направи и в реални размери. Благодарение на макета, истинската скоростна кутия е налице само 18 месеца по-късно, а както споменахме, вече може да бъде намерена при част от моделите на френската марка.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини