Last news in Fakti

19 Април, 2021 13:24 4 928 10

Инженер от Renault използвал LEGO за новата трансмисия на марката

  • renault-
  • трансмисия-
  • скоростна кутия

Мъжът направил умалена скоростна кутия и я представил пред своите шефове

Инженер от Renault използвал LEGO за новата трансмисия на марката - 1
Снимки: Renault

Въпреки, че от LEGO правят специални и доста детайлни комплекти за възрастни, то компанията е по-популярна с блокчетата си при децата и едва ли има малчуган, който да не се докосвал с подобни конструктори.

Подобен е случаят и при инженерът от Renault, Николас Фримау, чието дете му дава доста интересна идея, която скоро се превръща в реалност, а вече може да се срещне и доста често на пътя. Когато видял играчките на детето си, инженерът се досетил, че това не е толкова далеч от това което би използвал той и започнал да събира и да прави различни компоненти, които биха му свършили работа.

Инженер от Renault използвал LEGO за новата трансмисия на марката

След по-малко от 20 часа труд, Николас вече разполагал с готовата трансмисия, която се разглобявала на части само за минути. Според него това е доста по-лесен вариант от чертежите на хартия и показва много по-детайлно проекта.

Единственото притеснение на инженера било това как шефовете му ще приемат този проект от детски конструктор. Той казва, че те разгледали умаления модел, докосвали го и го инспектирали все едно е истинска скоростна кутия. Единият от тях дал одобрение и казал, че щом това може да се направи от LEGO, значи може да се направи и в реални размери. Благодарение на макета, истинската скоростна кутия е налице само 18 месеца по-късно, а както споменахме, вече може да бъде намерена при част от моделите на френската марка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатая

    26 4 Отговор
    Кажете код-а на кутията за да не се набутваме !

    Коментиран от #10

  • 2 Бравос

    2 7 Отговор
    Така се прави! Тъкмо преди малко четох, че след подписване на споразумението с Toyota, Tesla след три седмици им е предложила работещ прототип на електрическия RAV.

    От Toyota не ви ли плащат, та все още не сте написали статия за премиерата на първия електрически концепт на Тойота. След толкова много години, Toyota дори няма прототип на електромобил, а само концепт с много копчета в него.

    Коментиран от #8

  • 3 Ауу

    8 26 Отговор
    Френските коли са боклуци трудно се обслужват.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 6879

    6 3 Отговор
    Това обяснява много неща...

    Коментиран от #5

  • 5 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "6879":

    бе да не съм станал пророк бе. В един мой пост на скоро казах, че идва ерата на ЛЕГОстроенето и автостроенето изчезва..Мисля беше в една статия за едно елАудии. Не ми се рови за точна дата. Че и опоненти имах, както винаги
  • 6 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ауу":

    Гроздето е кисело май, а? От стъклото на голф 3 на газ трудно се преценя кое е добро и кое не.
  • 7 0000

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ауу":

    Грешиш брат.направо са атомни боклуци.виж само как се пишат и изговарят и приключваме
  • 8 И таа е като онаа

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бравос":

    А приус и лексус rx400h i rx450h какво са бе талибани?!? Парни машини ли?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.