Отидете към основна версия

10 360 51

Илон Мъск откри подземния тунел близо до Лас Вегас, но хората не го харесаха (ВИДЕО)

  • the boring company

Местните власти могат да наложат глоба от 4.5 милиона долара на компанията на Илон Мъск, ако The Boring Company не осигури транспорт на 4000 души в пиковите часове

Автомобили на Tesla направиха първите пътувания през тунела The Boring Company близо до Лас Вегас. Подземното пътуване от 2.4 км се извършва с електрическо превозно средство Model 3 или Model X. Изграждането и изпитването на тунелите отне 18 месеца.

Първите отзиви от преминали през подземния път на Илон Мъск на стойност 48,7 милиона долара обаче, бяха отрицателни. Потребителите не бяха доволни от ниската скорост на движение, ограничена при първите преминавания до 60 км/ч, което не съответства на декларираната скорост от 240 км/ч. В резултат на това времето за пътуване се е увеличава четирикратно.

Освен това се отбелязва, че Boring Company е изоставила напълно идеята за автономно пътуване и зад волана на всеки автомобил има водач. Освен това броят на пътниците е намален от 5 на 3 души.

Според официалното изявление на компанията, първите пътувания в тунелите в Лас Вегас са извършени, като се вземе предвид необходимостта за спазване на безопасността на пътниците, а в бъдеще плановете са да достигнат декларираните параметри на скоростта, които ще осигурят транспортирането до 4 400 души на час.

Прави впечатление и заканата на властите в Лас Вегас, които заявиха, че могат да наложат глоба от 4.5 милиона долара на компанията на Илон Мъск, ако The Boring Company не осигури транспорт на 4000 души в пиковите часове.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.

Свързани новини