Last news in Fakti

18 Май, 2020 19:36 4 345 12

The Boring Company прокопа втори тунел в Лас Вегас

  • the boring company-
  • hyperloop-
  • илон мъск

Американската компания The Boring Company на милиардера Илон Мъск завърши втори тунел за подземен превоз на посетители на Конгресния център в Лас Вегас. Съоръжението ще обслужва високоскоростната транспортна система LVCC Loop и ще допълни първия такъв тунел, чийто строеж завърши през февруари.

По план новият тунел трябва да влезе в експлоатация през януари догодина. Дотогава ще бъдат изградени три наземни станции в двата края и по средата на съоръжението, които ще обслужват бъдещите пътници.

Разчетите на The Boring Company показват, че по двата тунела ще могат да бъдат превозвани по 4 000 души на час. Така изминаването на разстоянието между различните здания на Конгресния център в Лас Вегас, което в момента отнема около 15 минути, ще бъде намалено на 2 минути.

Строителството на тунелите започна през септември. Те свързват стария и новия корпус на центъра. Прокопаването на двата ръкава с дължина 3 км струва $52.5 млн. (€48.1 млн.).


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kjl

    6 7 Отговор
    Тези работят на цената на нашите. 3км. за 100 милиона лева, приблизително, а още не са започнали изграждането на наземните съоръжения!! До края цената ще набъбне на едни 100милиона долара и ще се изплати 2300-та година.

    Коментиран от #2, #3, #10

  • 2 Хаха

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "kjl":

    Така е брачет живота поскъпна хахаха

    Коментиран от #6

  • 3 куку руку ку

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "kjl":

    Ами, нашите са недостижими! Само булеварда във Варна излезе колкото този тунел, че и дължината е съизмерима.

    Коментиран от #5

  • 4 3279

    1 5 Отговор
    изминaвaнeтo нa рaзcтoяниeтo мeжду рaзличнитe здaния нa Кoнгрecния цeнтър в Лac Вeгac, кoeтo в мoмeнтa oтнeмa oкoлo 15 минути, щe бъдe нaмaлeнo нa 2 минути.
    ---

    За да спестиш 13 мин. толкова много разходи? И кога ще се изплати инвестицията? Американска му работа.

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 куку руку ку

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "3279":

    Това, че плюя по цената на булеварда не означава, че не съм доволен от факта, че е построен. Два пъти на ден минавам през целия булевард и съм доволен от съкращаването на времето, което ми осигурява. Живея около кв. Чайка, а работя в гр. Девня.
  • 9 гостгост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "3279":

    Какво значи тоя термин "американска му работа" ?! Американско е ,че са съкратили десеторно времето за изминаване от единия край до другия ли или, че се опитват да улеснят хората ? За всеки който е висял по задръствания знае ,че дори и 5 минути да съкратиш си е облекчение !
  • 10 Jack Bauer

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "kjl":

    Те там доларите си ги печатат и за това не ги ценят много. И 500млн. да стане все тая, малко повече хртийка ще изхабят.
  • 11 удри

    0 0 Отговор
    Мъск не си играе!
  • 12 Именно

    0 0 Отговор
    дължина 3 км струва $52.5 млн. ... пак не ми звучи по-скъпо от нашите "магистрали"