Отидете към основна версия

7 392 3

Химикалка за рисуване във въздуха

  • wobbleworks-
  • 3doodler

Компанията Wobbleworks показа интересно устройство, наречено 3Doodler. За да го закупите през октомври обаче, трябва сега да внесете сумата от $75. Устройството на практика представлява химикалка за рисуване във въздуха. То е изработено от нагряваща глава, заимствана от 3D принтер, която е интегрирана в пластмасова обвивка, наподобяваща дебел маркер. В тази обвивка се намира и място за пластмасата (ABS или PLA) с която работи 3Doodler.

Така вие можете да рисувате както на хартия, така и във въздуха. Устройството разполага с бутон, регулиращ скоростта на топене. Високата скорост е за рисуване върху хартия, но ако желаете да рисувате в третото измерение, трябва да намалите скоростта на топене. За реализация на идеята са били нужни само $30 000, но поради големия интерес проекта събира предсрочно над $1 000 000. Как работи 3Doodler, можете да видите във видеото.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 3D-писалката стана по-удобна

    Преди две години писалката-принтер 3Doodler за отрицателно време се превърна в хит на платформата kickstarter и събра сума за серийно производство ...
    20.01.2015
    6 586
    0