Last news in Fakti

21 Февруари, 2013 12:46 7 381 3

Химикалка за рисуване във въздуха

  • wobbleworks-
  • 3doodler

Компанията Wobbleworks показа интересно устройство, наречено 3Doodler. За да го закупите през октомври обаче, трябва сега да внесете сумата от $75. Устройството на практика представлява химикалка за рисуване във въздуха. То е изработено от нагряваща глава, заимствана от 3D принтер, която е интегрирана в пластмасова обвивка, наподобяваща дебел маркер. В тази обвивка се намира и място за пластмасата (ABS или PLA) с която работи 3Doodler.

Така вие можете да рисувате както на хартия, така и във въздуха. Устройството разполага с бутон, регулиращ скоростта на топене. Високата скорост е за рисуване върху хартия, но ако желаете да рисувате в третото измерение, трябва да намалите скоростта на топене. За реализация на идеята са били нужни само $30 000, но поради големия интерес проекта събира предсрочно над $1 000 000. Как работи 3Doodler, можете да видите във видеото.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост!

    0 0 Отговор
  • 2 bassbox

    0 0 Отговор
    за да ги правиш тия фигури си трябва и известна доза талант :) иначе е яко :)
  • 3 Светодиод

    0 0 Отговор
    Доста добра ръка се иска за да рисуваш с тази "писалка". Всъщност сръчност и усещане за пространство, както и доза абстрактно мислене - за да знаеш къде се намираш във всеки един етап от "рисунката". Това си го представям доста по ефектно ако въпросната революционна пластмаса с която се рисува е намагнетизирана или електропроводима. Така нарисуваното ще може да се осветява примерно и от сега виждам приложение в рекламата и дизайна изобщо.