Отидете към основна версия

9 521 9

Гуми без въздух на пазара догодина

  • resilient technologies-
  • non-pneumatic tires-
  • polaris

Resilient Technologies започва серийно производство на иновационните гуми NPT (Non-Pneumatic Tires) до края на следващата година, съобщава FoxNews. Прототип на технологията бе демонстриран от Michelin още през 2005-а, но внедряването й става възможно едва сега благодарение на напредъка в разработката на подходящи материали.

Първите серийни возила, които ще се оборудват с NPT, ще станат ATV-тата на Polaris. Миналата година американската компания купи Resilient Technologies, която ще произвежда гумите без въздух.

"NPT функционира по сходен начин с обикновената гума за мотоциклет, при която теглото се пренася от долната страна към горната", разказва говорителят на Polaris Джейсън Дифуча. "Грайферът също не се различава особено от този на кросова гума".

Тъй като практически не могат да бъдат спукани, гумите без въздух спестяват място и тегло от липсата резервно колело и крик. Крайната цена NPT ще бъде съобщена на по-късен етап.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мотоциклет с три колела

      Иновацията от Polaris изглежда като триколесен племенник на KTM X-Bow, но се класифицира като мотоциклет. За управлението му са нужни пр ...
    29.07.2014
    5 307
    3
  • Polaris пуска електрически велосипеди

    Polaris Industries са известни най-вече със снегомобилите и ATV-тата си. Компанията обаче има и доста богат опит с т.нар. Квартални електрически во ...
    25.09.2012
    5 107
    1