Отидете към основна версия

27 675 35

И купувачите лъжат търговците на употребявани автомобили

  • автомобилът на старо-
  • измами-
  • купувачи

Продажбата на кола винаги е свързана с определени рискове, като те могат да бъдат както за купувача, така и за продавача

Когато става дума за измами при сделките с употребявани автомобили, в болшинството случаи се обвиняват продавачите. Знаете ли обаче, че има и доста недобросъвестни купувачи, които всячески се опитват да измамят продавачите на употребявани автомобили.

Един от пресните примери е свързан с факта, че в днешно време много често купувачите не плащат колата в брой, а нареждат сумата (или част от нея) с банков превод. Има обаче случаи, когато след сделката купувачът обявява в банката, че преводът е извършен по погрешка и изисква анулиране на транзакцията.

Някои измамници се обаждат на бившия собственик на превозното средство ден след покупката и съобщават, че буквално няколкостотин метра по-късно автомобилът е получил повреда, като най-често става дума за електронния блок на автомобила, който никак не е евтин или за други скъпоструващи възли и агрегати.

Така купувачът-изманик започва да настоява за възстановяване на сумата. За да се избегне подобна ситуация, е необходимо в договора да се запише, че колата е била проверена преди покупката или, че купувачът няма да има претенции, но това невинаги се прави.

Има и още един момент, когато новият собственик не бърза да регистрира колата на свое име, а глобите, получени от камерите, идват при бившия собственик. Ако знаете и други такива измамни трикове, не се колебайте да ги споделите в коментарите по-долу.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 64 гласа.

Свързани новини