Отидете към основна версия

3 243 22

Следващият етап от подготовката за колонизацията на Луната започна в Москва

  • луна-
  • колонизация-
  • космос-
  • москва

Симулираният полет до Луната ще трае 240 дни

Следващият етап от подготовката за колонизацията на Луната започна тази седмица в Москва. Международният експеримент, наречен SIRIUS-21, ще продължи 240 дни, през които екипаж от 6 души в напълно изолирано пространство ще симулира изстрелване на космически кораб, подготовка за кацане на Луната от окололунна орбита. Екипът ще извърши няколко 4-дневни „кацания“ ” върху модел на лунната повърхност и след това ще се „върне” на Земята.

Международният екипаж на експерименталния „полет“ до Луната включва трима руснаци (инструктор на Центъра за обучение на космонавти Олег Блинов, хирург в IMBP Виктория Кириченко, бивша стюардеса на авиокомпания Nordwind, а сега младши изследовател в IMBP Екатерина Карякина) и двама американци (бакалавър по руски език и литература от САЩ Уилям Браун и представителят на командването на космическите системи на САЩ Ашли Ковалски). Шестият участник в условния полет е тестовият космонавт от ОАЕ Салех Омар Ал Амери.

Участниците в SIRIUS-21 ще прекарат 240 дни в изолиран хангар, симулирайки космически кораб. По време на експеримента „космонавтите“ ще се придържат към строг график, включващ „старт“ и изстрелване на космическия кораб в орбита (един ден), скачване с конвенционална космическа станция (до 3 дни), „полет“ до Луната ( до 4 дни). Астронавтите ще прекарат до 60 дни в конвенционална орбита на Луната. След това ще има три "кацания" на повърхността, всяко от които ще продължи до 4 дни. "Полетът" до Земята е предвиден за 237-240 ден.

Във всеки един момент всеки участник в SIRIUS-21 ще може да се откаже от експеримента и да се „върне“ на Земята. Според учените обаче за 60 години експерименти в московския комплекс все още не е имало доброволен отказ за участие от тестовете. В свободното си време членовете на екипажа ще си помагат взаимно да учат национални езици и да се занимават със самообразование. Следващият етап от подготовката за полета до Луната ще бъде едногодишен условен полет, който ще се проведе през 2022-2023 г.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.

Свързани новини