Отидете към основна версия

1 436 3

Toyota ще използва "умни" роботи, за да подобри производството на автомобили

  • symbol-
  • toyota-
  • робот-
  • роботи-
  • изкуствен интелект

Новите машини разчитат на изкуствен интелект, за да изучават нещата, които вършат

Роботите не са новост в автомобилното производство и се използват от години от голяма част от производителите на коли, но сега Toyota изпробва нов вид машини, които да подобрят значително процеса по направата на автомобил. Заедно със Symbio Robotics, японската компания ще започне да използва нов вид роботи, които разчитат на изкуствен интелект и ще могат да изучават нещата, които вършат и да се адаптират към тях по време на работа.

Заедно със софтуера SymbioDSC, роботите могат да научават движенията, които извършват и по този начин да съкратят времето на производство. За разлика от стандартните роботизирани машини, които работят по даден софтуер и извършват предварително зададени функции, новите роботи ще могат да запомнят работата, която са свършили и активно да я прилагат към следващата, която им бъде зададена.

Подобно подобрение, но във фабриката на Ford е отбелязало понижение на времето за пълно сглобяване на автомобили с 15%. Американската компания започна тестването на технологията през изминалата година, а освен съкратеното време, роботите могат да съкратят и някои разходи за производителя.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини