Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 16:38 1 423 3

Toyota ще използва "умни" роботи, за да подобри производството на автомобили

  • symbol-
  • toyota-
  • робот-
  • роботи-
  • изкуствен интелект

Новите машини разчитат на изкуствен интелект, за да изучават нещата, които вършат

Toyota ще използва "умни" роботи, за да подобри производството на автомобили - 1

Роботите не са новост в автомобилното производство и се използват от години от голяма част от производителите на коли, но сега Toyota изпробва нов вид машини, които да подобрят значително процеса по направата на автомобил. Заедно със Symbio Robotics, японската компания ще започне да използва нов вид роботи, които разчитат на изкуствен интелект и ще могат да изучават нещата, които вършат и да се адаптират към тях по време на работа.

Toyota ще използва "умни" роботи, за да подобри производството на автомобили

Заедно със софтуера SymbioDSC, роботите могат да научават движенията, които извършват и по този начин да съкратят времето на производство. За разлика от стандартните роботизирани машини, които работят по даден софтуер и извършват предварително зададени функции, новите роботи ще могат да запомнят работата, която са свършили и активно да я прилагат към следващата, която им бъде зададена.

Toyota ще използва "умни" роботи, за да подобри производството на автомобили

Подобно подобрение, но във фабриката на Ford е отбелязало понижение на времето за пълно сглобяване на автомобили с 15%. Американската компания започна тестването на технологията през изминалата година, а освен съкратеното време, роботите могат да съкратят и някои разходи за производителя.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6A13TT

    2 2 Отговор
    Да бяха подобрили качеството
  • 2 Патето Яки

    1 1 Отговор
    Като е толкоз умен дали може да ми прекопае лозето.
  • 3 Една мисъл от гуруто

    1 6 Отговор
    Най-голямата грешка на един инженер е да се опитва да подобрява производствен процес, който поначало въобще не е нужен.

    Вместо да се опитва да оптимизира действията на стотиците роботи, които заваряват стотиците парчета ламарина за да направят от тях шасито на автомобила, Тесла направо премахна всичките преси за щамповане и щанцоване на ламарините за шасито. Премахна и роботите за заваряването на тези ламарини и на мястото на този цех в който има стотици роботи и хиляди работници, постави само две машини за отливане на цялото шаси от две алуминиеви части, съединени с батерията.

    Ето така се прави революционна промяна в производството, а не с 15% подобряване на вече съществуващите технологии.

    Неслучайно стогодишните са се притеснили, че на тях им отнема 30 часа за сглобяване на автомобил, за който на Тесла им отнема само 10 часа.

    Неслучайно Тесла е единствената, която печели от производство на електромобили. И то не просто има печалба, а маржа на печалбата е един от най-големите в цялата автомобилна индустрия, дори без да се отчита печалбата от продажба на зелени сертификати.

    А Toyota не произвежда електромобили, защото нямало печалба от тях.