Отидете към основна версия

13 103 34

Служителите на Tesla ще спят на работните си места… буквално

  • шанхай-
  • завод-
  • tesla-
  • фабрика

Служителите в Шанхай ще бъдат принудени да прекарват цялото си време във фабриката

Служители на Tesla в завода в Шанхай ще бъдат принудени буквално да спят на своите работни места във връзка с нов план на марката, който има за цел да възобнови работата на местната фабрика след наложената карантина от властите. Случаите на COVID-19 се увеличиха отново през последните месеци и управата на Шанхай постави целия град под карантина от 28 март.

Това не се хареса на чуждестранните компании, чиито заводи бяха принудително затворени и бързо оказаха натиск върху властите за намиране на алтернатива. Именно Tesla бе една от тези компании, която се споразумя с правителството да представи план за производство, който да ограничи разпространението на вируса и да държи населението в безопасност.

Според Bloomberg, този план включва раздаването на спални чували и матраци, обособяването на специални места за спане, хранене, забавление и хигиена на работниците, които няма да имат право да напускат границите на завода. Това ще продължи до 1 май, а работниците ще трябва да проверяват температурата си два пъти на ден и да си правят тест за COVID-19 през първите три дни на своето пребиваване във фабриката.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 34 гласа.

Свързани новини