Отидете към основна версия

6 263 16

Факла на пътя или колко опасни могат да бъдат превозните средства с АГУ (ВИДЕО)

  • агу-
  • пожар

Заснетите кадри наподобяват сцена от холивудски филм. Единственото нещо, което липсва, е Вин Дизел

Алтернативните горива като компресиран природен газ са прост и доскоро ефективен начин да направите колата си по-икономична и екологична. Но сега нещата рязко се промениха. Газта стана скъпа, а преоборудването на рейсовете от градския транспорт, на практика е невъзможно.

Освен, че е скъп метанът е и доста опасен, та дори и уредбата да е фабрично монтирана. Най-пресният пример е от случка край италианския град Перуджа. Автобусът, с пламъци, изригващи от покрива, изглежда като ракета, изстрелвана в космоса.

Веднага да кажем, че при пожара няма пострадали – в автобуса не е имало пътници, а шофьорът успява да изскочи навреме и да извика пожарникарите. Но когато те пристигнат, няма какво да гасят.

В социалните мрежи има много теории за пожара. Някои твърдяха, че е запален електрически автобус, други, че само водородните бутилки могат да горят толкова силно. Но този Irisbus Iveco Cityclass е оборудван с конвенционален двигател и метанова уредба, монтирана на покрива.

Това не е първият път, когато автобус се запалва така. Но трябва да се отбележи, че това се случва много рядко. На второто видео, заснето от пожарникарите, се виждат последиците от пожара - около превозното средство дори асфалтът се е стопил.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.

Свързани новини