Отидете към основна версия

2 655 18

Volvo ще построи завод за 1.2 милиарда евро в Словакия

  • volvo-
  • слоавкия-
  • фабрика-
  • завод

Фабриката в Кошице трябва да заработи през 2026 година

По-рано днес Volvo Cars обяви плановете си да построи нов завод в Европа, който ще бъде трети за Шведската компания. Досегашните фабрики в Гент и Торсланда ще работят съвместно с новата такава, намираща се в словашкия град Кошице. Това ще е петият автомобилен завод в страната, а отVolvo си поставят за цел той да е изцяло климатично неутрален и да произвежда единствено електрически автомобили.

Тези планове са с унисон в стратегията за изцяло електрическо бъдеще на шведската компания, които трябва да влязат в сила от 2030 година. Изграждането на съоръжението трябва да започне още от следващата година, а оборудването на завода трябва да стартира през 2024 година. Две години по-късно трябва да видим и първите серийни автомобили, които ще излязат от там, разкриват от Volvo.

По план фабриката трябва да произвежда по около 250 хиляди автомобила годишно, което ще успее да увеличи производствения капацитет на марката в Европа до 600 хиляди автомобила. Това трябва да помогне значително и за постигането на друга цел, а именно продажбата на над 1.2 автомобила годишно в целия свят.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини