Last news in Fakti

21 Септември, 2022 18:56 7 705 11

Вижте как ще изглежда новото, най-голямо и най-сигурно Volvo

  • volvo-
  • ex90

EX90 ще дебютира на 9 ноември

Вижте как ще изглежда новото, най-голямо и най-сигурно Volvo - 1

Шведският автомобилен производител разкри кога официално ще представи новия си водещ електрически автомобил. Изпълнителният директор на Volvo Джим Роуън потвърди, че наследникът на XC90 ще се казва EX90. Новото задвижвано от батерии SUV ще бъде показано публично на 9 ноември, тази година.

До момента е известно, че 2024 Volvo EX90 ще получи изцяло електрическо задвижване, усъвършенствани сензори за автономно управление (в това число камери, радари и lidar) и сложен софтуер като стандарт. Всичко това ще направи новостта най-безопасната сред настоящите модели на Volvo.

Без да чака официалния дебют на новия шведски електрически автомобил, независимият художник на CarScoops Джош Бърнс разкри първите рендери на предстоящия екологичен SUV. Може да се счита за доста точна, защото при създаването на тази визуализация дизайнерът е разчитал на официалните патентни изображения на автомобила.

От изображението се вижда, че новото SUV получава тясна предна решетка с шарка от вертикални ламели и логото на марката в центъра, оригинална оптика с Т-образен светлинен подпис, масивна предна броня и изразени арки на колелата.

Повече подробности за новия електрически флагман на Volvo ще бъдат разкрити по време на официалния му дебют. Вече е известно, че електрически автомобил ще може да проследява умората на водача. Системата ще предупреди за проблем със специален звуков сигнал, а ако водачът не реагира, сама безопасно ще спре колата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Про100 100

    8 5 Отговор
    Заради електрификацията веднъж фалираха.... Какво ли ги накара пак да се врат между шамарите🤔
  • 2 Пръви

    15 2 Отговор
    Дреме ми закво са фалирали,китайци ли са собствениците .Шофирам Волво и се кефя,а доста други марки и модели изпитах.Не ме вълнува,фалирали ли са,и от кво е сглобено.Сглобено,но направено.А и да ти кажа,от чисто ново купено,за 6 години немам никакъв проблем..А па колко им струват частите,тва ми е най малкият проблем

    Коментиран от #3

  • 3 КОй

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пръви":

    Да ти кажа, чак не ми се вярва като чета какво си написал....Тук всеки плюе по всичко, иначе съм съгласен машината е супер, жалко че нямах възможност да я поръчам. Скочих на бюджетен автомобил. Шкода кодиак, чакам я с нетърпение :)

    Коментиран от #4

  • 4 Трети

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОй":

    Не е въпросът вярва ли ти се.Ето,Шкода Кодиак-унукална визия за мен.Технически-да не забравяме все пак ,че е Фауве груп.За 30 гд.пренинах през всяка една марка,с луксозни модели.Скептичен към Волво,защото много се плюе.Заради моята куха жена си го купих,и сега съм и много благодарен.Успех с твоята поръчка,да ти е на слука........Много незабравими моменти,дълго ,и най вече безопасно шофиране да имаш братле.
  • 5 Така е

    7 1 Отговор
    Подведох се, че има решетка и е нормален автомобил, а то било елкар.
    Ако е и 100х.евро да е честито на малкото щастливци.
  • 6 браво

    6 1 Отговор
    Добре, че я взеха Китай.
  • 7 Шведска стомана

    12 2 Отговор
    Волво е железен автомобил. Горд собственик съм на по-малкото братче ХС60 и съм невероятно доволен. От няколко месеца го шофира жена ми и не иска да слезе от него. Вероятно ще търся нещо от марката след 2010г. D3 или D5. И така...
  • 8 Волвар

    4 2 Отговор
    И ще бъде отровно скъпа.
  • 9 Волво

    2 0 Отговор
    Мерцедес и всички останали.
  • 10 Мерси

    2 1 Отговор
    Никога повече волво

    Коментиран от #11

  • 11 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мерси":

    аз бих си вземал VOLVO S80 , ама със Шведския мотор 2,4D5 Dizel ,2,4i ,3,2i до 2010 година поради факта че после се мешат с платформи на Форд и нямат вече качество от 2011 година насам !!!.