Отидете към основна версия

3 210 7

Honda патентова сгъваеми прагове

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • патент-
  • сгъваеми прагове

Системата ще подобри аеродинамиката при шофиране по магистрали

Honda патентова иновативна система, която има за цел да подобри аеродинамиката на автомобила, като едновременно с това не пречи на шофирането с ниска скорост и не влияе на външния вид на автомобила. Новата функционалност предлага подвижни аеродинамични елементи на праговете, които да подобрят поведението при шофиране с висока скорост и по магистрали.

Системата може да бъде поставена както на нови автомобили, така и на вече произведени такива, като просто бъдат добавени удълженията. Функционалността на системата всъщност е доста проста, но от Honda твърдят, че е доста ефективна. Чрез бутон или при достигане на определена скорост, праговете ще се „разгъват“, като по този начин ще „подобри аеродинамичните характеристики на автомобила, без да влияе на външния му вид и без да пречи на шофирането с ниска скорост“, казват от Honda.

Благодарение на новите елементи върху страничните прагове ще се намали потокът на въздух, който отива право към задните гуми, като освен това ще се отведе въздушният поток от долната част на автомобила и съответно ще бъде отвеждан извън автомобила, а не под него, както става в момента.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини