Отидете към основна версия

12 885 14

Шофьорите често не знаят как да използват системите в колите си

  • система-
  • системи-
  • система за безопасност-
  • системи за безопасност

Consumer Reports ще помогне на автомобилните производители да подобрят информацията си

Технологиите се развиват постоянно и искаме или не, ние трябва да свикваме и да се адаптираме към тях. Това се отнася и за автомобилите, които през последните години получиха множество нови системи, по-голямата част от които имат за цел да подпомагат шофьора по време на шофиране. Тези системи, обаче могат да се превърнат и в пречка, особено когато шофьорът не знае как точно се използват те.

Системи като адаптивен круиз контрол, система за следене на лентата, система за задържане на автомобила в средата на лентата, система против сблъсък, автоматични дълги светлини, адаптивни светлини, автоматично разпознаване на знаците и други са само част от множеството системи, които изглежда не всички водачи разпознават.

Данните за това са от Consumer Reports, които се позовават на свое проучване според което мнозина от собствениците на по-нови автомобили, всъщност не ги използват в пълния им потенциал. “ Воланите са затрупани с неразпознавамеи символи за работа с ADAS [ усъвършенствани системи за помощ на водача ] функции, които шофьорите трябва по някакъв начин да различават и разбират, докато са на път. ”, заяви Джейк Фишър от Consumer Reports. “ Но ако изключат системите, това напълно опровергава целта им — и тогава никой на пътя не се възползва от тях. ”

Именно заради това от компанията са споделили нов наръчник с автомобилните производители, който има за цел да хвърли повече светлина върху тези системи и да поправи връзката между автомобилните производители и крайния клиент.а

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.

Свързани новини