Отидете към основна версия

7 390 12

Google превръща смартфоните във видеорегистратор

  • android-
  • google-
  • pixel-
  • видеорегистратор

Съвсем скоро Android устройствата ще получат удобна функция

Снимка:Shutterstock

Видеорегистраторите се превърнаха в изключително популярно и полезно устройство през последните години, особено в България, където войната по пътищата е непрекъсната. Макар много водачи да разполагат с такива устройства в автомобилите си, то все още голяма част от превозните средства по пътищата нямат инсталирани подобни устройства поради ред причини.

Сега Google иска да улесни собствениците на тези автомобили, като предостави вградено приложение, което ще превърне всеки нов смартфон с Android в персонален видеорегистратор. Новата функция е забелязан от 9to5Google, които споделят, че тя ще се появи съвсем скоро като част от новия софтуер на компанията. Новата функционалност ще работи точно както работят видеорегистраторите, като дава възможност за връщане на записа до 3 дни.

Системата може да бъде напълно автоматизирана като стартира автоматично записа при свързване с Bluetooth системата на автомобила. Един от главните минуси, който се наблюдава към момента е лимитирането на записа, единствено чрез основната камера на смартфона. От една страна това е добре, тъй като той обикновено е с най-добра резолюция и възможности, но пък снимане чрез ултрашироката камера например би дало по-добра гледна точка при инцидент. В началото функцията Dash Cam ще бъде запазена единствено за Pixel устройства, но е силно вероятно тя да се появи и за други смартфони на по-късен етап.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.

Свързани новини