Last news in Fakti

17 Май, 2023 11:48 7 370 12

Google превръща смартфоните във видеорегистратор

  • android-
  • google-
  • pixel-
  • видеорегистратор

Съвсем скоро Android устройствата ще получат удобна функция

Google превръща смартфоните във видеорегистратор - 1
Снимка:Shutterstock

Видеорегистраторите се превърнаха в изключително популярно и полезно устройство през последните години, особено в България, където войната по пътищата е непрекъсната. Макар много водачи да разполагат с такива устройства в автомобилите си, то все още голяма част от превозните средства по пътищата нямат инсталирани подобни устройства поради ред причини.

Сега Google иска да улесни собствениците на тези автомобили, като предостави вградено приложение, което ще превърне всеки нов смартфон с Android в персонален видеорегистратор. Новата функция е забелязан от 9to5Google, които споделят, че тя ще се появи съвсем скоро като част от новия софтуер на компанията. Новата функционалност ще работи точно както работят видеорегистраторите, като дава възможност за връщане на записа до 3 дни.

Системата може да бъде напълно автоматизирана като стартира автоматично записа при свързване с Bluetooth системата на автомобила. Един от главните минуси, който се наблюдава към момента е лимитирането на записа, единствено чрез основната камера на смартфона. От една страна това е добре, тъй като той обикновено е с най-добра резолюция и възможности, но пък снимане чрез ултрашироката камера например би дало по-добра гледна точка при инцидент. В началото функцията Dash Cam ще бъде запазена единствено за Pixel устройства, но е силно вероятно тя да се появи и за други смартфони на по-късен етап.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 1 Отговор
    А нашите КАТ-ки се чудят как да НЕ снимаме и да им пращаме ОПАСНИ нарушители с които ТЕ да се занимават БЕЗ да ни виКАТ в КАТ ❗❗❗
  • 2 Механик

    12 6 Отговор
    Офф, то батериите на талафоня както държат, та е чудо. Ше дръпнат капацитета на генератора и акумулаторната батерия на колата ще се сдуха бързо-бързо.
    А и още нещо. Ами като окачиш талафоня на стойката, да го ползваш като регистратор, как ще лайкваш у фейса в това време? Ми как ще си правят селфита, кифлетата докато карат?
  • 3 Пет пари

    15 4 Отговор
    Та да се следим едни други нали? Всеки да следи всички. "1984" звучеше абсурдно, сега е реалност.

    Коментиран от #4

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пет пари":

    Не ти се е случвало в лента за изпреварване да изпреварваш камион и срещу теб да излезе кола пресякла двойната линия за да изпревари някого "защото много бърза" ‼️
    Не съм чувал да има глобени за такова нарушение 🤔

    Коментиран от #5

  • 5 Информативно

    22 6 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Който заменя свобода срещу сигурност, накрая губи и двете. Справка - България сега.
    Тия боклуци и без това ни шпионират непрекъснато. По-добре си купи истински видеорегистратор, дето няма връзка по интернет, вместо да даваш всичко на черната дупка гугъл, отровната ябълка и китайските им братчета.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Информативно":

    А колко информативно си наясно , че
    БИГ БРАДЪР отдавна е тук❗
    Всеки модерен телефон предава на
    ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА къде си, какво правиш и дори какво мислиш ❗

    Коментиран от #8

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Информативно":

    Дори без да го използваш в момента❗
  • 8 Хмм

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    съвсем случайно получаваме реклами и предложения за страници които никога не сме търсили но сме ги споменали в близост до телефона. някои биха реагирали точно от това имах нужда, а аз равивам фобия от следене.

    Коментиран от #10

  • 9 Щерю

    3 0 Отговор
    Че то си има и сега такива приложения!
  • 10 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хмм":

    Така е, на жена ми телефона го прави постоянно. Както си говорим до него после рекламите са с подобаващо съдържание. При моите няма такива ефекти. За сега.
  • 11 Знайко

    1 0 Отговор
    Ауууу....да гледам изривената действителност през широкоекранната камера и гледайки изкривените избражения да се опитам да карам правилно! Това би било супер! МАле кви глупаци.....
  • 12 Знайко

    1 0 Отговор
    Данни за това колко мб средно на ден снасят телефоните към сървъри
    Айфон- между 16 и 19 мб на ден
    Андроид- между 12 и 18 мб на ден
    Уиндоус- между 8 и 14 мб на ден
    Симбиан- под 6 мб на ден
    Линукс- 2 до 4 мб, които са основно доклади за сривове и подобряване на приложенията
    Ако всичко ти е безплатно-явно ТИ СИ ПРОДУКТА!