Отидете към основна версия

3 058 4

BMW представи електрическа лодка с технологии от i3

  • bmw-
  • icon-
  • лодка

Icon дебютира в Кан

По време на 76-тия филмов фестивал в Кан, който се провежда в момента, BMW представи интересна разработка, която е малко встрани от автомобилите, но все пак използва технологии от тях. Най-новият модел в гамата на баварците носи името Icon и е електрическа лодка, която от BMW казват, че е напълно готова за производство.

Лодката разполага с два електромотора с мощност от 134 конски сили всеки, а за задвижването им отговарят шест батерии от BMW i3 с общ капацитет от 240кВтч. Лодката разполага с хидроплани, които я издигат над водата, което спестява до 80% енергия. Лодката може да се движи с максимална скорост от 30 възела и да измине около 50 морски мили с едно зареждане.

Подобно на последните електрически BMW-та от М серията, така и тук, Ханс Цимер се е погрижил за звука при движение. Той се предава от специални говорители с Dolby Atmos технология. Лодката е с почти триъгълна форма с дължина от 13.15 метра и ширина в задната част от 4.5 метра.

Дизайнът е максимално отворен със стъкла навсякъде и 360-градусови седалки, които позволяват поглед към всеки един ъгъл. Капитанските монитори са 32-инчови със сензорно управление и подобна на BMW iDrive система. Към момента от BMW не смятат да започват серийно производство за лодката, но показват интересни технологии, които могат да влязат в производство.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини