Отидете към основна версия

1 455 8

Питаме ви: Използвате ли гласовите асистенти и смятате ли, че са полезни?

  • google-
  • siri-
  • apple-
  • android-
  • google assistant-
  • гласов асистент

Колко често Siri или Google Assistant ви помагат?

Компаниите влагат милиони и дори милиарди в разработването на нови технологии, които да ни помагат всекидневно и да улесняват начина ни на живот. Понякога това се получава, но понякога тези разработки правят живота ни по-труден и всъщност гледаме да не ги използваме. Днес искаме да разберем, дали смятате, че гласовите асистенти на смартфоните могат да бъдат причислени към функциите, които ни помагат или към тези, които по-скоро бихте пропуснали да използвате.

Към момента основните играчи на този пазар са Google Assistant и Siri, съответно за Android и iOS устройства. Разбира се, на пазара има и други предложения в зависимост от устройствата които използвате. Главният недостатък при всеки един от тях е, че ако изобщо разбират команди на български език, то не винаги те работят или пък са лимитирани до базова степен. В същото време функциите на английски или някой от другите популярни езици не са по вкуса на всеки и също често завършват в неправилно разбиране и нужда да извършите функциите с класическото натискане по екрана.

Разбира се, много хора използват активно функциите и именно за това искаме да проверим кои са повече, тези които използват ежедневно функциите или тези, които предпочитат да боравят със смарт устройствата си без тях. Може да ни споделите в коментарите, заедно с аргумент за това защо сте „за“ или „против“.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.

Свързани новини