Отидете към основна версия

5 490 9

Хакери отключиха платените функции на електрическите автомобили Tesla

  • хакери-
  • атака-
  • tesla-
  • софтуер

В света на киберсигурността се появиха нови тревожни новини

Хакерите се научиха да отключват платените функции на електрическите автомобили Tesla. Това стана възможно благодарение на атака срещу новите базирани на AMD информационно-развлекателни системи (MCU-Z), използвани във всички най-нови модели на марката.

Атаката води до две важни възможности: Първо, тя позволява първия базиран на AMD "Tesla хак", който не може да бъде прихванат от защитата, позволявайки произволен софтуер да работи на информационно-развлекателната система.

Второ, той ви позволява да получите уникален свързан с хардуера RSA ключ за всяка кола, който се използва за удостоверяване и оторизиране на автомобила във вътрешната сервизна мрежа на Tesla.

За да направят това, хакерите са използвали добре позната атака с инжектиране на напрежение срещу защитен AMD процесор, който е в основата на защитата на системата.

След като системата получи достъп с администраторски права, хакерите произволно модифицират Linux по такъв начин, че промените да "оцелеят" след рестартиране и актуализации.

Това им позволява още да дешифрират шифрованото NVMe хранилище и да получат достъп до личните данни на потребителя, като телефонен указател, записи в календара и т.н.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.

Свързани новини