Отидете към основна версия

5 850 17

Луксозен кемпер за 500 хил. евро разполага дори с гараж

  • кемпер-
  • гараж-
  • кола

Concorde Liner 1090 Gio може да побере кола до 4.3 метра

Кемперите са изключително популярни начини за живот при екскурзии, а някои хора дори стигат по-далеч, като ги използват и за пълноценно живеене, за да заместят традиционната къща, било то за по-дълъг период от време или като цяло. Именно за такива хора е направен кемперът Concorde Liner 1090 Gio, който с цената си от около 500 хил. евро може да предложи всякакви удобства, включително и „гараж“.

Пространството е по-малко, но все пак е достатъчно голямо, за да побере автомобил. Колата не може да бъде по-дълга от 4.3 метра) или по-висока от 1,36 метра, нито да тежи повече от 1 400 килограма. Изискванията за размер и тегло дисквалифицират много съвременни машини, но модели като Mazda Miata все още биха се вписали в тях.

Гаражът е разположен в задната част на кемпера, което намалява площта на спалнята и понижава височината на тавана. "Центърът за релаксация" на кемпера, както го нарича Concorde, може да побере голямо легло. Liner 1090 GIO има U-образна кухня между предното жилищно пространство и спалнята. От едната ѝ страна са разположени хладилникът и шкафове, а от другата – мивката и готварският плот. Има и достатъчно място за съхранение над и под кухненската зона.

Дневната зона и кабината се предлагат в различни цветове, покрития и материали, с две пейки една срещу друга и маса за хранене в средата. Двете предни капитански кресла също се въртят за повече място за сядане. Отпред кемперът има кожено арматурно табло и повдигната позиция за шофиране.

Concorde създава Liner 1090 GIO върху шасито на Mercedes-Benz и разполага със 7,7-литров редови шестцилиндров двигател с мощност 299 к.с. и въртящ момент 1200 нютон метра. Конфигурацията може да достигне дължина до 11,5 метра и широчина 2,5 метра, като същевременно тежи повече от 12 тона.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.

Свързани новини