Отидете към основна версия

3 507 6

Apple показа повече от новия CarPlay

  • apple.carplay-
  • porsche-
  • aston martin

Все още не е ясно кога ще видим серийната версия

През 2022 г. Apple разкри предстоящо усъвършенстване на CarPlay, което показва значително развитие отвъд възможностите на сензорния екран. Следващото поколение на CarPlay е готово да разшири влиянието си до всеки екран в автомобила, а Apple вече предостави проблясъци на персонализираните си проекти в сътрудничество с производители на спортни автомобили от висок клас като Aston Martin и Porsche.

Публикуваните от Apple рендери показват адаптацията на системата в Aston Martin, където тя не само управлява екрана за инфотейнмънт, но и разпростира влиянието си върху арматурното табло. Последният се отличава със стилни сребристи уреди със зелени очертания, рамкиращи обложката на албума на възпроизвежданата медия. За разлика от това системата в Porsche управлява централния сензорен екран, арматурното табло и екрана за пътниците. Арматурното табло включва централен циферблат със скоростомер вляво и таймер за обиколка вдясно.

Макар че самите дизайни може да не са революционни, те подчертават фокуса на Apple върху интегрирането на модерни технологии. По време на своята Световна конференция за разработчици Apple обеща, че актуализираният CarPlay ще използва безпроблемно данни директно от автомобила за функции като скоростомер, индикатор за батерията и други

Общата цел е безпроблемно да се интегрира работата с iPhone в автомобилите, като се даде възможност на водачите да имат достъп до приложения, контакти и други данни чрез информационно-развлекателната система на автомобила, като същевременно се предлага високо ниво на персонализация. Apple подчертава, че информацията от автомобила няма да се съхранява в телефона, и уверява потребителите, че интерфейсът ще даде приоритет на неприкосновеността на личния живот.

В най-новия Cayenne потребителите на CarPlay вече могат да управляват "основни функции" като аудиосистемата, климатика и околното осветление. Apple е групирала тези функции в "уелнес режими" с имена като Relax (Отдих), Warm Up (Загряване) и Refresh (Освежаване), което даосигурява допълнително удобство.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Свързани новини