Отидете към основна версия

5 834 35

Москвичите ще се правят по нов начин

  • москвич-
  • производство-
  • русия

Заводът Москвич се готви да премине към пълен цикъл на производство

Заводът на Москвич се подготвя за пускане на нови цехове за заваряване и боядисване на новите си кросоувъри. Московският завод привършва с подготовката си за пълен цикъл на производство, който ще включва заваряване и боядисване на каросерии на кросоувърите с индекси 3 и 3e.

За да направи това, компанията инсталира нова заваръчна линия и рестартира оборудването, което преди това е било използвано за боядисване на автомобилите на Renault. Според пресслужбата на Москвич, първите 50 каросерии на кросоувъра вече са заварени и боядисани на руска територия.

В момента Москвичите само се сглобяваха в Русия, като всички готови възли и агрегати, както и боядисаната каросерия идваха от Китай. Но през следващите месеци работата ще се промени и вместо готови каросерии, заводът ще започне да получава отделно само щамповани елементи, а монтажът ще се извършва от 900 части, докато до момента в Русия автомобилите се сглобяват от само от 50 готови компонента.

Заваръчното оборудване на Москвич е роботизирано: кросоувърите на марката са интегрирани в производствената линия, роботите са конфигурирани и софтуерът е настроен. Заводът съобщава, че контролът върху входящото качество на компонентите е засилен, като това се отнася както за частите на каросерията, така и за монтажните части. Първата партида вече е преминала процеси на заваряване и боядисване и е тествана за съответствие със стандартите.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 42 гласа.

Свързани новини