Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 12:35 5 467 20

Последният западен автомобилен концерн напусна Русия - Daimler Truck

  • камаз-
  • daimler truck-
  • русия
Последният западен автомобилен концерн напусна Русия - Daimler Truck - 1

В началото на 2024 г. германският автомобилен концерн Daimler Truck продаде своите 15% от акциите в руския КамАЗ. Това стана известно сега от интервюто на изпълнителния директор на КамАЗ Сергей Когогин във вестник Ведомости.

Германският акционер прекрати сътрудничеството с КамАЗ в края на февруари 2022 г. в отговор на пълномащабната руска агресия срещу Украйна. но все пак си запази дял от компанията. Сега обаче и този дял вече е в ръцете на русназите.

Руският топ мениджър не назовава нито стойността на сделката, нито купувача на акциите на Daimler Truck. Основните акционери на Камския автомобилен завод са руската държава под формата на концерна Rostyeh, нейният дял е 47.1%, и компанията Avtoinvest (23.54%) на Рубен Варданян, Сергей Когогин и Микола Тимохин.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само имена остават

    32 30 Отговор
    От вестници ли ще сглобяват камиони даймлерите? Всички суровини са в Русия.

    Коментиран от #13

  • 2 АРЕС Z

    28 14 Отговор
    Досвидания и връщане няма,а от там и икономика няма евро атлантически .. раси.
  • 3 Смех в блатото

    32 21 Отговор
    Руските крепостни сега ще пуснат китайски Камаз :)))))

    Коментиран от #9

  • 4 Куку

    28 33 Отговор
    Пияните ушанки ще впрягат пак волове на шейната, в най добрия случай някоя 60 годишна газка. Върнаха се 100 години на зад , те технологично винаги са били там!! Без западни или китайски технологии са просто лешшш!!

    Коментиран от #5, #8, #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Милобрад

    16 13 Отговор

    До коментар #5 от "БАРС":

    всъщност бяха украйнци, финландци, поляци, румънци и руснаци- те освободиха България!Ако не вярваш иди в София и виж какво пише на вратата на храм паметкина "Ал. Невски" . Тия след тях - комунистите и любители на съветските прости хора, я затриха !!!
  • 8 Пенчо

    21 8 Отговор

    До коментар #4 от "Куку":

    Спокойно. Дишай. Бизнеса не търпи празни пространства. Китайските марки вече се наместиха на руският пазар. Няма еко норми, няма изисквания за нисък разход на гориво.
  • 9 От 22г. си сглобяват

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Смех в блатото":

    с техни си части и материали.Та тъпата ти опорка е като пирон закован във въздуха.

    Коментиран от #14, #16

  • 10 Завода на р. Кама

    21 11 Отговор

    До коментар #4 от "Куку":

    всеки ден пуска повече камиони Камаз от колкото България е пуснала за последните 35 години от как е в "демокрация".

    Коментиран от #11

  • 11 Куку

    14 13 Отговор

    До коментар #10 от "Завода на р. Кама":

    Къде ги пускат?? Ти виждал ли си някъде тир камаzz ? Аз нее .. Кой ще купи руски скрап? То да те е преди 40 г да няма нищо друго..освен ссср боклуци...
  • 12 Германците взеха да разбират от коли

    7 3 Отговор
    Хеттрик в Германия - феновете награждават Alfa Romeo с три първи места в конкурса BEST CARS

    Хеттрик в Германия - феновете награждават Alfa Romeo с три първи места в конкурса BEST CARS
    Хеттрик за Alfa Romeo - италианската марка празнува три първи места в конкурса BEST CARS 2024, организиран от немското списание auto motor und sport. За седми път читателите дадоха победа на Giulia в категорията Midsize import. Stelvio и Tonale също заеха първите места в своите категории. Безпрецедентен успех - цялата гама на Alfa Romeo на най-високото стъпало на подиума.
  • 13 да си знаеш

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "Само имена остават":

    Всички технологии и ноу хау са на зачад.Ти какво си мислиш,че индустрията е създадена след като хората са разбрали за руските ресурси ли ? Най развитите компании и държави са постигнали това без да притежават тея ресурси за които лаеш.Ресурсите са само за държави на които населението е прекалено ограничено за да произведе или създаде каквото и да било,затова се налага като кърлежи да грабят природата.Такива човекonoдобни като тебе май живеят в пещери и нямат представа как работи света.Добре,че САЩ индустриализираха Русия,че тея руски скoти сега щяха да приличат съвсем на Нигерия.
  • 14 цирк московски

    13 9 Отговор

    До коментар #9 от "От 22г. си сглобяват":

    Русия не притежава собствени части и материали.Руснаците не могат и една права лопата да произведат без западни или китайски чертежи.Тея ходи да ги въртиш някъде другаде

    Коментиран от #19

  • 15 БСТ

    7 8 Отговор
    Европа си отива към фалит ...
  • 16 Пълна лъжа другарю

    11 8 Отговор

    До коментар #9 от "От 22г. си сглобяват":

    Над половината части идваха от Европа , предимно Германия. Диференциала например се прави в завода на Мерцедес в Касел. Влез в тубата и виж, има хиляди клипове какви камиони се движат в Русия, особено на големи разстояния. От 10 има един Камаз. На 100 има един Маз, на който пък кабината, скоростите и двигателния мост са на Ман . Сега ако не са китайците да им помогнат, до 5-6 години крепостните селяни ще преминат пак на Молотовки,...ако знаеш какво е

    Коментиран от #17

  • 17 Госта..

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Пълна лъжа другарю":

    Ти четеш ли или сънуваш , от 10 г. в Русия се ПРОИЗВЕЖДА кабината ,ДВИГАТЕЛЯ или общо около 60% от частите -по ЗАКУПЕН лиценз .Въпрос -колко от частите на другите производители на камиони се произвеждат в самата държава ??? А ние какво произвеждаме ???
  • 18 Севън Гейс

    2 1 Отговор
    Дюшеш за азиатците :)))))))
  • 19 россиян..

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "цирк московски":

    А бе я се чудя що..чагин със камаз спечели около дузина пъти париж-дакар,а то било че камьончето му било с капаци от бенц,торсен деференциали,седалки-рекаро и апарати брембо-сглобкаджийски смехурковци...
  • 20 Пак съм аз

    2 0 Отговор
    АлоооооУ, ФАКТИ, какво трябва да напиша ? Че дори и психиатър няма да отиде да работи, ... или - да !?!