Отидете към основна версия

3 163 5

Volvo въвежда нова система за безопасност

  • volvo-
  • безопасност-
  • google maps

Скоро тя ще бъде налична в няколко европейски страни

Volvo, известна с новаторските си постижения в областта на безопасността в автомобилния сектор, наскоро представи нова функция, известна като Accident Ahead Alert. Въпреки че тази концепция може да се стори позната на мнозина, изпълнението на Volvo предлага собствена разработка, като се интегрира директно в системата на автомобила, потенциално подобрявайки цялостното изживяване при шофиране и безопасността.

Подобно на функционалността на Google Maps в смартфоните, системата Accident Ahead Alert използва данни в реално време, получени от център за управление на трафика, за да уведомява водачите за произшествия, настъпили на няколкостотин метра преди текущото им местоположение. Това, което отличава подхода на Volvo, е безпроблемната му интеграция в самия автомобил, осигурявайки на водачите навременни предупреждения и информация за действие.

Тази система разчита на облачната инфраструктура на Volvo Cars, като улеснява комуникацията между автомобилите и дава възможност за разпространяване на предупреждения за опасни пътни условия и други потенциални опасности. Volvo възнамерява да разшири тази инициатива, като си сътрудничи с партньори от екосистемата "Европейски данни за пътна безопасност", включвайки допълнителни центрове за управление на трафика и автомобили от други марки.

Първоначално функцията Accident Ahead Alert ще бъде достъпна във всички модели от сериите 40, 60 и 90 на Volvo в Дания, произведени от 2016 моделна година нататък. В близко бъдеще Volvo планира да въведе тази система за безопасност в същите модели на други европейски пазари. Собствениците могат да активират системата чрез опцията "Свързана безопасност" на дисплея на системата, което позволява безпроблемен обмен на данни. При засичане на произшествие отпред аварийните светлини ще мигат, а водачите ще получават известия на арматурното табло и head-up дисплея.

Стине Бендсен, ръководител на Датския център за управление на трафика в Датската пътна дирекция, похвали Volvo Cars за използването на техния канал за данни за пътни събития в реално време, като подчерта значението на бързите сигнали за произшествия за повишаване на пътната безопасност.

Volvo се застъпва за засилено сътрудничество между националните пътни власти за обмен на анонимни данни за пътнотранспортни произшествия и насърчава други автомобилни производители да възприемат подобни технологии.

Аса Хаглунд, ръководител на Центъра за безопасност на Volvo Cars, изтъкна значението на свързаната технология за безопасност на Volvo за предоставяне на водачите на усъвършенствани възможности за предупреждение, което в крайна сметка допринася за по-безопасни пътища за всички заинтересовани страни.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.

Свързани новини