Отидете към основна версия

3 245 41

Проучване: Шумният ауспух показва психични проблеми

  • ауспух-
  • шумна изпускателна система-
  • психично заболяване-
  • изследване

Авторите на изследването имат основателни забележки към хората, които сменят изпускателната система на автомобила си с по-шумна

Проучване, проведено от Западния университет в Онтарио, установи, че собствениците на автомобили с модифицирани изпускателни системи са склонни към садизъм и определено имат психични проблеми.

Оказва се, че желанието за инсталиране на шумен ауспух възниква у хора, които обичат да създават проблеми на другите. Проучването получава провокативното заглавие „Желанието да се инсталира шумен ауспух е присъщо на хора с високи резултати за психопатия и садизъм“.

Анализът е поръчан от професор Джули Ейткен Шърмър от Лондон, която се чуди защо някои хора харесват шумните коли. Изследователската група включва 529 студента, които са запитани дали смятат, че шумните коли са готини, дали гледат на колите си като на продължение на себе си и дали биха модифицирали колите си, за да направят ауспуха по-шумен.

След това на всеки участник е направено кратко проучване на личността, за да се оцени склонността към проява на агресия, психопатия, нарцисизъм и манипулативност. Оказва се, че тези черти често се появяват в отговорите положително на въпроса дали са склонни да монтират шумен ауспух на колата си.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.

Свързани новини