Отидете към основна версия

2 103 2

Google скоро ще започне производството на Pixel в Индия

  • google-
  • pixel-
  • pixel 9

Очаква се смартфоните да бъдат предлагани и в ЕС и САЩ

Google прави важна стъпка към диверсификация на глобалното производство, като създава производствена база в Индия за своите смартфони Pixel. Този ход има потенциала да разтърси веригата за доставки на смартфони и да задоволи нуждите на големи пазари като ЕС и САЩ.

След официалното си обявяване в края на 2023 г., Google вече е на прага на стартирането на производството на Pixel в Индия. Първите доклади сочат, че пробното производство ще започне скоро, като ще се съсредоточи върху модели като Pixel 9. Google си партнира с утвърдени индийски производители Dixon Technologies и Foxconn, които ще се занимават с производството. Очаква се това сътрудничество да доведе до пълномащабно разгръщане на производството до септември, след официалното представяне на Pixel през август.

Интересно е, че голяма част от тези Pixel-и, произведени в Индия, са предназначени за износ, като ЕС и САЩ са определени като основни целеви пазари. Тази стратегия отразява настоящата пазарна реалност - продажбите на Pixel в Индия, въпреки че бележат ръст, не са достигнали ниво, при което вътрешното потребление може да поеме цялата производствена продукция. Като изнася по-голямата част от тези телефони, Google може да задоволи по-голямото търсене на утвърдените пазари и потенциално да достигне до по-широка аудитория.

Това преместване на производството в Индия има няколко предимства за Google. То позволява диверсификация на производствената база, като потенциално намалява зависимостта от традиционните центрове и намалява свързаните с това рискове. Освен това се използват нарастващите възможности за производство на електроника в Индия, което предлага на Google конкурентна по отношение на разходите производствена среда. За потребителите в ЕС и САЩ това потенциално може да доведе до по-конкурентни цени на телефоните Pixel.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини