Отидете към основна версия

12 466 78

Руснаци направиха персонално сателитно комуникационно устройство с размерите на смартфон

  • роскосмос-
  • сателит-
  • русия

Иновацията е делона подразделение на Роскосмос

Предприятието на Роскосмос „Спътникова система „Месинджър““ разработи персонално сателитно комуникационно устройство с размерите на обикновен смартфон. В момента устройството е в процес на сертификация.

„Гонец“ е единствената руска нискоорбитална мобилна сателитна комуникационна система, предназначена за глобален обмен на информация с мобилни и стационарни обекти, както и за организиране на релейни канали за различни цели.

Руснаците не споделят подробности за новата разработка, но отбелязват, че в момента се тестват няколко модела оборудване с „Месинджър“. Най-новият модел абонатно устройство е базирано на нова електронна компонентна база, като процесът по сертифициране се очаква да приключи до края на годината.

В края на юни стана известно за абонатния терминал „Messenger Autonomous“, който се побира в раница и осигурява предаване на текстови, гласови съобщения, както и малки файлове „от всяка точка на света“. А през 2020 година руснаците разработиха мобилен комплекс за спешни комуникации, който позволява да изпращате и получавате SMS и файлове с помощта на смартфон на места без мобилна мрежа.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 74 гласа.

Свързани новини