Отидете към основна версия

5 047 32

Руските ютубъри остават "на сухо"!

  • google-
  • youtube-
  • русия-
  • монетизация

Google най-после спря монетизацията в Русия

Google започна да изпраща „писма“ на руски блогъри. В тях компанията обявява пълното спиране на услугата за контекстна реклама AdSense за потребители от Руската федерация

Порталът 3DNews беше един от първите, които обърнаха внимание на бюлетина. Съдейки по екранната снимка, която публикува, блогърите, чийто акаунт е регистриран в Руската федерация, вече няма да могат да получават приходи от монетизация, дори ако клиповете им се гледат от чужбина. В същото време Google обеща да им изплати доходите за последния месец, но при определени условия.

„Деактивираме всички акаунти в AdSense, чиято страна на местоположение е Русия. Това означава, че няма да можете да получавате приходи от монетизация чрез такива сметки. Приходите за юли ще бъдат изплатени между 21 август и 26 август, освен ако акаунтът ви не бъде спрян и праговете за плащане не са достигнати“, се казва в изявление на екипа на Google Payments.

Първите ограничения върху монетизацията на руски акаунти бяха въведени още през март 2022 година - тогава обаче те бяха частични и Goolge ограничи показването на реклама, използвайки своята собствена услуга в Руската федерация.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 45 гласа.

Свързани новини