10 Октомври, 2024 14:15 520 7

Русия забрани месинджъра Discord

  • месинджър-
  • discord-
  • русия-
  • забрана

Discord има между 29 милиона и 40 милиона регистрирани потребители в Русия

Русия забрани месинджъра Discord  - 1

След съобщенията за смущения в работата на месинджъра Discord в Руската федерация, стана известно, че Роскомнадзор е блокирал платформата за нарушаване на изискванията на руското законодателство.

"Достъпът до месинджъра Discord е ограничен поради нарушаване на изискванията на руското законодателство, чието прилагане е необходимо, за да се предотврати използването на месинджъра за терористични и екстремистки цели, набирането на граждани за извършването им, продажбата на наркотици, във връзка с публикуването на незаконна информация“, съобщиха от пресслужбата на ТАСС.

В края на септември, Роскомнадзор констатира нови нарушения на руското законодателство от Discord, след което се появиха вътрешни съобщения за възможно предстоящо блокиране на месинджъра. Игровата индустрия също започна да обсъжда рисковете от забавяне на услугата.

Роскомнадзор поиска от администрацията на Discord да премахне 947 незаконни материала. Тогава от Роскомнадзор заявиха, че месинджърът Discord, първоначално създаден за комуникация в онлайн игри, активно се използва от престъпници. В същото време администрацията на месинджъра не е активна в премахването на незаконно съдържание и някои страници със забранени материали продължават да остават публично достояние.

Месинджърът вече беше глобен в Русия за неизтриване на незаконна информация. По-специално, през юли 2023 година съдът наложи административна глоба на Discord в размер на 6 милиона рубли (56 000 евро) за непремахване на забранено съдържание. А в края на септември той беше глобен с още 3.5 милиона рубли (33 000 евро) и отново във връзка с игнорирането на изискването на Роскомнадзор за премахване на информация, забранена в Руската федерация.

Според експерти Discord има между 29 милиона и 40 милиона регистрирани потребители в Русия. Въпреки че месинджърът е особено популярен сред геймърите, той се използва от компании с различни профили като инструмент за комуникация и сътрудничество. Малко по-късно стана известно, че и Турция е предприела подобна стъпка за блокиране на услугата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 3 Отговор
    ДИКТАТУРАТА в Русия забранява ....
    ДЕМОКРАЦИЯТ в ЕС забранява .....
    🤔🤔🤔🤔
  • 2 Никой

    7 4 Отговор
    Те и ПП Възраждане като матушката си само със забрани работят, Да забраним ваксините,да забраним Еврото, да напуснем ЕС, да напуснем НАТО,да не се говори против Русия, да се забранят чуждестранните агенти, да се унищожат различните хора. Тъй като нямат умствен капацитет преписали дословно руския закон дума по дума . С една дума нацисти.
  • 3 Да, ама НЕ

    2 2 Отговор
    Има Telegram и още стотици други...
  • 4 ...

    1 0 Отговор
    Турците и Руснаците имаха най-големия брой абонати в дискорд
  • 5 дедо

    2 0 Отговор
    да бе, сутринта играх с руснаци и си комуникирахме през Discord
  • 6 Мракобесие

    2 1 Отговор
    е точната дума. Но не и единствената.
  • 7 Без дискорд..да ходят пеша

    2 2 Отговор
    Обичам когато забраняват неща на руските май.уни