Отидете към основна версия

945 6

Google защитава допълнително телефона ви при кражба или изгубване

  • google-
  • android-
  • pixel-
  • samsung

Новите функции скоро ще бъдат въведени

Google представи нови функции за защита от кражба за телефоните с Android, предназначени да подобрят сигурността на данните и да защитят информацията на потребителя в случай на загуба или кражба на устройството. Тези функции включват заключване при откриване на кражба, заключване на устройството в офлайн режим и дистанционно заключване.

Функцията Theft Detection Lock (Заключване при откриване на кражба) използва изкуствен интелект и сензори на устройството, за да открива често срещани движения, свързани с кражба, като например издърпване на телефона от ръката на човек или поставянето му в движещо се превозно средство. Ако устройството открие такова движение, то автоматично се заключва и блокира целия достъп до приложения и данни.

Функцията за заключване на офлайн устройство е проектирана така, че да предотвратява неоторизиран достъп до устройството, ако то е изключено от интернет за продължителен период от време. Тази функция може да бъде особено полезна в случаите, когато устройството е откраднато и крадецът се опитва да го изтрие или нулира.

Функцията Remote Lock (Дистанционно заключване) позволява на потребителите да заключват устройството си дистанционно, като използват телефонния си номер, дори ако функцията Find My Device (Намиране на моето устройство) е изключена или не могат да влязат в профила си в Google. Тази функция осигурява допълнително ниво на сигурност и може да бъде полезна при възстановяването на изгубено или откраднато устройство.

Макар че наличието на тези функции може да варира в зависимост от конкретното устройство с Android и версията на софтуера, все пак повечето нови устройства ще бъдат снабдени с тях.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини